Monday, 30 January 2012

K.L TRIP !!

amboi .. lamanye scha tak mengupdatekan beloq ni .. sampai berhabuq da beloq scha .. hihi ..
korang ape kabar ? ciik jah , cik senah , cik mah sume tu , sihat tak ? hahaha ..
lame benor bercuti kite ni yew .. indah ase .. tapi bile dah kena masuk keje balik , liat memasing nak bangun pagi kan ! hahahh ..
okey la ary ni scha nak kongsi skit percutian scha masa raya china tempoh ary ..
dari 22/01/2012 - 24/01/2012 ... gi K.L ..
>>:130: dari kuantan bertolak ke k.l kul10 pg .. naek bus la .. naseb baek jalan tak sesak .. kalu tak mesti lambat sampai k.l .. 3jam perjalanan sampai juak kat pekeliling .. then naek LRT dari titiwangsa ke k.l sentral .. smpai k.l sentral dlam kul2 ptg .. then terpaksa la naek teksi coz da kepenatan .. mula-mula depa nak charge kami rm30 , tp kami tak nak coz mahal sgt . then depa kata bley kurang rm25 .. okeyla kami setuju .. tp duit tol kena bayar sendiri .. tambahla rm2 lg .. sampai depan Sunway Pyramid .. kami bermalam kat SUN INN HOTEL .. bilik okeyla .. satisfied .. rm85/nite .. lepas dh settle bayaran sume , letak barang then kuar balik untuk lunch .. mam kat JUSCO sunway pyramid .. pekena sizzling yee mee dgn ABC.. fuhhh .. hilang dahaga .. haha .. then pi beli snack plak untuk dikunyah-kunyah masa dlm bilik nanti .. dalam pada kepenatan yang teramat tu sempat lg kami pi karoke kat RED BOX sunway pyramid .. dari kul5 ptg smpai kul8 mlm .. bley? hahaha .. dah penat melalak memasing kt red box tu , kami decide nak balik bilik nk rehatkan dri .. tp scha balik umah family jap coz dekat je.. jenguk family jap .. balik bilik tgk memasing dh terbongkang tido .. hahaha ..
untuk dinner plak , kami mam kt kopitiam sbelah hotel kami je .. malas nak jalan jauh kan .. mkanan kt situ bley than la .. kopitiam kan .. pas siap mam tu , memasing ckp bosan nak balik bilik , so decide nak pi jln2 round sunway .. okey la .. pi la jln2 jap .. dh penat tu balik bilik la .. membuta !!! ..
>>:130: esknya , kami xde plan sgt coz xtau nak ke mana kan .. cuma lunch kami lunch kt restoran sbelah sunway pyramid tu .. ternmpak plak fav scha iaitu ayam madu .. nyum .. nyum ..
tgh sedap2 mkan , tetibe scha jmp sumthing .. " LALAT " .. EEEEEIIIIII...........
ptus slera mkan scha time tu jgak .. bos kdai tu sruh scha order mkanan laen , tp tidak la kan .. for sure if korang kt tmpt scha mesti korang akn trus blah an .. same as scha ar .. trus blah .. geli sgt ... !!!! huhuhu .. then masuk sunway pyramid , jln2 jap .. then kami sume cdang nk pi tgk movie mlm nnti .. so beli la tiket awl2 .. cite bujang telajak .. kul11.45 pm .. smentara nak tnggu mlm tu , rehat2 la kt bilik .. menidurkan diri kan .. hahah .. before pi tgk movie , kteorg tapau MCD kt bwah hotel ni .. pas mkan trus gerak p sunway .. syok sgt cter tu .. pecah pwot .. then dlm kul1 lbey abes .. sume dh kengantukan .. balik la .. apo lg kan .. haha .. tido .. tp scha xtido lg .. scha pack brang coz esk nk lik kuantan dh kan .. pas dh siap pack brang , scha pun join dorg tido ..
>>:130: last day kt k.l .. spatutnya check out kul12 , tp kami kuar awal coz nak tnggu bas untuk ke puduraya .. coz bus metro an lmbat .. naseb xlama kami tnggu bus smpai .. rm3/sorang .. dari sunway ke puduraya .. tp alangkah peningnya kepala sbb yang ada kt dlm bus tu sume warga asing derrr !!! .. yang warganegara geng kami je .. gile mcm2 bau ade .. bila smpai k.l plak , mak aiii ... sume warga asing .. k.l dh mcm kt nepal dah ase .. huhuhuhu ... reunion dorg kot .. bahahaha ... smpai pudu kami tnggal beg coz nk p beli tiket and nk cri tmpt untuk mam .. pathetic !!! sbb sume tiket untuk ptg xde .. yang ade cuma mlm .. pling awal kul8 mlm .. trime je la .. memandangkan ade byk mase kami pi lepak mam dlu kt mamak .. pastu msuk pudu lik coz xberani nak jln2 .. sumenya warga asing .. eeerrr ...
.... dh kul8 mlm kami naek bus .. mak aii .. laju sakan cik driver bus ni .. kejar ape xtau la .. lepas 3jam perjalanan smpai kt terminal makmur kuantan ..
alhamdulillah .. semuanya berjalan baik selama percutian kami .. syukur ...~~
sampai sini dulu ye .. nnti scha ade cite , scha kongsi lg kt korang ye .. chowz ~~
p/s maaflah xde sebarang pict untuk dikongsikan .. sbb xdan nk posing2 sakan .. hehehe .. :34:

suKer?Like~~

0 orang nk share dgn sayer:

Post a Comment

~~ assalamualaikum ...
~~ trimas yew sudi singgah ...
~~ bley ar tinggalkan coomment korank kt sini ..

copyright@nukilan di atas adalah hak milik schafyza